Kāpēc izvēlēties monoproteīna barību savam sunim?

Vispirms - ko nozīmē “monoproteīna barība”? Monoproteīna barība nozīmē to, ka barības sastāvā ir iekļauts tikai viens proteīna veids, piemēram, tikai zivis, tikai pīles gaļa vai tikai zirga gaļa. 

Monoproteīna barību drīkst iekļaut jebkura suņa ēdienkartē, taču īpaši piemērota tā var būt suņiem ar jutīgu gremošanas traktu, kā arī alerģiskiem suņiem: 

✔ Monoproteīna barības ražotāji garantē to, ka barības sastāvā ir izmantots tikai viens proteīna veids, tāpēc tā ir droša izvēle alerģiskiem suņiem. Izvēloties monoproteīna barību, vari būt drošs, ka barības sastāvā “neslēpjas” proteīna veidi, no kuriem sunim ir atklāta alerģija. Ja esi alerģiska suņa saimnieks, vienmēr rūpīgi izpēti barības sastāvu - tas, ka barības nosaukumā ir minēts tikai viens gaļas veids, nenozīmē, ka sastāvā neatradīsi arī citu gaļas veidu piejaukumus. 

✔ Monoproteīna barība ir svarīga, ja ir radušās aizdomas par pārtikas alerģiju un nepieciešams testēt dzīvnieka jutību pret konkrētiem proteīna veidiem ar izslēgšanas metodi. Atceries, ka gadījumā, ja ir radušās aizdomas par alerģiju, vienmēr vispirms ir nepieciešams konsultēties ar veterinārārstu! Lasi vairāk par alerģiju šeit. 

✔ Monoproteīna barība parasti ir vieglāk sagremojama, tādēļ īpaši piemērota suņiem ar jutīgu gremošanas traktu.